Friday, 14 December 2012

|ARTWORK 2|

Next entry is about my artworks baru2 ni.Act,ni sepupu2 aku.Dan aku tangkap gambaq depa ni,nak cuci n bg kat mak depa2 ni. =D 



Ni yg baru aku cuci


dan ni pulak shot aku dengan percikkan air.Memang susah,n aku mintak tolong adik aku yg percik air2 ni.Boleh dikatakan menjadi jugak la. =)

Tuesday, 20 November 2012

|HOUSEMATES VIDEO|

B4 that,sila PAUSE kn music yg kt atas sekali tu.Kalau x,mana nk dengaq bunyi vdeo ni kn.. hehe

Thursday, 15 November 2012

|ARTWORK 1|

|P  H  O  T  O  G  R  A  P  H  Y|  is my world.But it just my hobby 

"DON'T TAKE PHOTOGRAPH, BUT MAKE PHOTOGRAPH"


















Wednesday, 14 November 2012

|FRIENDSHIP NEVER END|


  1. Kita berjumpa kerana takdir. Kita berkawan kerana kasih sayang. Kita bersama kerana hati. Kita bergaduh kerana harga satu ikatan. TAPI yang paling penting, SEMUANYA KERANA ALLAH TAALA. TanpaNya tak mungkin sekarang terjadinya 1 Jalinan Hati. 1 Rahsia Rasa. Yang mempunyai sejuta maksud pada jiwa-jiwa yang memahami erti persahabatan. 

  2. THANK YOU, TERIMA KASIH, Tiada yang lebih indah dalam kehidupan ini untuk dikenangkan melainkan dapat mengenalimu, sahabatku. 

  3. Mengingati teman tanda persahabatan. Mengingati mati sumber kekuatan iman. Mengingati hari akhirat semulia-mulia ingatan. Mengingati ALLAH itulah ketenangan. 

  4. Indah "PELANGI" kerana "WARNA". Indah "TAMAN" kerana "BUNGA". Indah "HATI" kerana "AKHLAK". Indah "HIDUP" kerana "KEJUJURAN. Indah "DUNIA" kerana "UKHUWWAH" antara kita. 

  5. TRUE FRIENDS are like morning, You can't have THEM the whole day, But You can be sure THEY will be there when you wake up tomorrow, next week, next year and forever. 

  6. Bila ucapan salam dikirim dari jauh, tiada kata dapat didengar. tiada senyumana yang dapat dilihat. TAPI apa yang dapat dirasai, CUMA doa ikhlas dari hati yang mengingati. 

  7. Teman yang bertahta dihatiku bukanlah yang aku khaskan ciri-cirinya agar ideal segala-galanya dimata. Tetapi Teman yang kuhargai dan kusayangi yang bertahta dihatiku adalah yang dirinya berjiwa hamba kepada Ilahi, kerana sifat kehambaannya itu umpama takzirah bergerak yang selalu mengingatkanku padaNya. Membuat hatiku tak upaya melupakannya. Subhanallah~ 

  8. Secebis senyum membawa seribu makna, Sedetik rindu adalah satu perjuangan, Satu ingatan bersemi didalam doa dari sahabat untuk sahabatnya~ 
  9. Ukhti, sebutir airmata yang jatuh kerana keinsafan adalah 1000x lebih baik daripada sejuta mutiara dilautan. Sesaat bersedih kerana redha Allah adalah lebih mulia dari seharian bersedih kerana cinta manusia. Sejernih wajah kerana wudhuk yang sempurna adalah lebih bercahaya daripada kilauan segunung permata. Sesuci hati hanya kerana Ilahi itulah hakikat cinta abadi. Uhibbuki fillah ya ukhti, Semoga ikatan ini membawa pada satu perjuangan hakiki. 

  10. Ya Rabbi, selimuti istirehat sahabatku ini dengan kemuliaanMu, Hapuskan segala kesusahan dari hatinya. Bangunkan dirinya saat tahajudMu tiba, Rahmati dirinya kala waktu subuhMu menyapa, Hamparkan waktu-waktu yang diinfakkan keranaMu dengan sebaik-baik amalan. Perkenankanlah Ya Allah. 

  11. Aku mungkin sekadar pelangi dalam hidupmu. Hadir ku tanpa disapa, hilangku tak membawa apa-apa, tapi mengenalimu satu anugerah berharga dari "Yang Maha Esa". 

  12. Sahabatku sayang, Cinta Allah tak akan hadir kedalam hati kita jika masih ada walaupun sedikit cinta manusia. Caranya, kena bersungguh-sungguh berazam untuk tinggalkan 'si dia' kerana kita takutkan Allah. Jika kita berusaha menjaga hati kita. Allah akan campakkan rasa nikmat dan puas dalam melaksanakan 'MUJAHADAH' ini. Hatimu akan merasa betapa nikmatnya mensucikan hati. Sahabatku sayang, jika terus juga bergelumang dalam maksiat (cinta yang tak diredhai Allah). Kita bimbang jika Allah tak nak pedulikan kita.

  13. Ya Allah, andai sahabatku resah, tenangkanlah hatinya dengan teduhan ma'rifahMu, andai dirinya terancam, lindungilah jasadnya dengan kebesaranMu. andai tubuhnya kedinginan, selimutkanlah kehangatan kasih sayangMu. Rindukan jiwanya dengan saat bertemu denganMu. Ya Allah, jangan kau biarkan hati,jiwa,jasadnya terpesona dengan duniawi, Khusyukkan hatinya dalam rukuk dan sujudnya menghadapMu. Berikanlah kejayaan dunia dan akhirat kepadanya. Ameen. 

  14. I ask Allah to.. make you happy, make you smile,guide you safely through every mile, grant you wealth, give you health and most of all grant you a successful life. InsyaAllah. 
  15. Kubina hubungan kita atas keimanan. Aku cintakanmu kerana Allah. Maka kau lebih daripada diriku kulebihkan walau itu menuntut pengorbanan. "Kerana Ukhuwah itu indah" 

  16. Semoga Allah jadikan Subuhmu cahaya, Zohormu gembira, Asarmu bahagia, Maghribmu keampunan, Isyakmu keberkatan dan doamu diterima dan diluaskan rezekimu serta ianya tidak diambil semula dan dibuka padamu pintu SYURGA tanpa sempadan. Ameen. 

  17. Ya Allah, aku rindu mujahidahku ini, sampaikan ingatan dan rindu dari jauh ini, setulus hati buat sahabat pada jalanMu, pelihara ukhuwah kami agar kekal mekar berpaksikan cintaMu, bertemu kami dalam takdirMu, berpisah kami dengan izinMu, Moga bertemu di Jannah FirdausMu. 

  18. Ya Allah kiranya Rasulmu hidup berteman, kurniakan jua kepadaku teman, tapi biarlah teman-teman dari lorong-lorong yang membenarkanMu seperti kebenaran As-Siddiq. Biarlah teman-teman dari pintu-pintu ilmuMu seperti Saidina Ali. Ya Allah, kiranya semua itu tidak layak buatku, aku tetap bersyukur ditemukan dengan teman seperti sahabatku ini, mungkin padanya ada segalanya yang tak pernah ku selami. Mungkin padanya letaknya apa yang kuimpikan selama ini. Tapi jika aku seorang teman yang tak menghargai, ampunilah dosaku Ya Allah, dan kurniakanlah kegembiraan dan rahmatMu kepada temanku ini. 

  19. Dijalan Allah persahabatan ini bukan milikku, dan bukan jua milikmu, Persahabatan ini adalah perancangan Allah yang mengetahui segala rahsia. Kerana Dialah aku mengenalimu dan kerana Dia juga telah menetapkan kita mengukir kenangan. Persahabatan ini sudah pasti terisi dengan kasih sayang, Moga persahabatan ini berkekalan untuk selamanya. InsyaAllah. 

  20. Ukhwah itu bukan letaknya pada manisnya ucapan dibibir atau pada indahnya pertemuan, tetapi dalam ingatan seseorang kepada temannya dalam doanya (IMAM AL-GHAZALI) 

  21. Siang akan sepi tanpa mentari, Malam tiadaseri tanpa rembulan, Hidup akan sunyi tanpa teman, Hati tiada erti tanpa IMAN. 
  22. Tatkala hati teringatkan teman, terfikir diminda adakah aku juga ada didalam hati-hatimu, tatkala hati rindukan teman, terfikir diminda adakah aku juga dirindui, tatkala kaki berat untuk melangkah pergi, hati tertanya, adakah kau ingin bersamaku lagi meniti kejayaan, Mengapa aku rindu benar padamu. Moga doaku diterima agar aku tak kan kehilangan teman sepertimu.. Semoga bertemu dan berpisah kita kerana YANG MAHA ESA. 

  23. Ya Allah, tika Kau hadiahkan aku sahabat, Kau jadikanlah hatiku bersyukur atas kurniaanMu, Kau jadikanlah hatinya berlapang dada menerimaku, Kau jadikanlah sahabatku ini sebagai teman seperjuangan, peniup semangat jihadku, saling membantu memikul amanah dakwah agamaMu, Kau jadikanlah ukhuwwah ini disemai atas redhaMU, teguhkan atas Cinta PadaMu, Lindungi dari maksiat dan hal-hal yang melalaikan kami dari mengingatiMu. Ya Allah bahagiakanlah hatiku dan hati seluruh sahabatku dengan cinta kepadaMu. Amin. 

  24. You're true blue, I'm ragging red, together we're passionate purple, we clash at time, but we also mixed when we oppose each other, but when we work together, we blend like beautiful music, I guess that why we're friend until the end. 

  25. Alangkah bahagianya bila bersahabat sering menghargai, Bila bersama saling menyayangi, Bila terluka selalu memaafi, Bila berjauhan saling merindui, Bila keliru tetap memahami, Bila terleka kerap menasihati, Bila tersilap terus menegur. Maka bertambah manis bila kerna Ilahi. 

  26. Aku mencintai sahabatku dengan segenap jiwaku. Sahabat yang baik adalah seiring denganku dan menjaga nama baikku ketika hidup atau selepas mati. Kuhulur tangan kepada sahabatku untuk berkenalan kerana aku akan merasa senang. Semakin ramai sahabat semakin aku percaya diri. Aku selalu berharap mendapat sahabat sejati yang tidak luntur baiknya dalam suka dan duka. Jika aku dapat, aku ingin setia padanya. 

    ::Saya sayang sahabat saya:: ::Kita semua sahabat selamanya::






| 4 CARA TIDUR |


4 CARA TIDUR


1. TIDUR PARA NABI

Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan bumi.


2. TIDUR PARA ULAMA’ & AHLI IBADAH

Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat malam.


3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA

Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan.


4. TIDUR SYAITAN

Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.


* Kalau rajin …… Tolong sebarkan maklumat ini kepada saudara Muslim-Muslimat yang lain agar menjadi amalan kepada kita semua. Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yang mengajarnya meskipun dia sudah mati.




|CARA NAK COVER MALU|


Cara-2 nak cover malu :

1. Kalo tersepak batu : Jangan terus bangun, sebaliknya anda baring dan terus berguling-2 hingga jauh dari perhatian ramai, lepas tu baru bangun bila takda orang nampak.

2. Kalo terjatuh beskal : cepat-2 naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-2 supaya orang ingat anda saje-2 buat lawak.

3. Kalo terjatuh tangga : terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus.

4. Kalo terjatuh dalam longkang : pungutlah sampah yang ada sambil marah-2 dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan.

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas : jeritlah kuat-2 "oi! apa tolak-2 ni?" walaupun tiada orang di blakang anda.

6. Kalo terjatuh di depan bus stop : terus buat-2 pengsan sehingga ada orang membantu anda. kalo takde, baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu, haa.. ni lah masa sesuai untuk bangun semula.

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin : tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-2 supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu.. ye tak?




Hahaha! serba sikit dari saya : NurulWahidaWeeda

Tuesday, 13 November 2012

|DIANDRA ARJUNAIDI-ANGKASA|

Diandra Arjunaidi - Angkasa

Jikaku tuliskan sepucuk surat cinta oh bagimu
Mungkinkah ia mampu
Mengubah fikiranmu
Tentang diriku yang sayang
Menanti ketibanya hari

Keangkasa dan kembali
Ku tetap berada disisi
Cinta kita bagaikan fantasi
Kaulah yang ku miliki
Kaulah yang ku mencari
Selama-lamanya

Walaupun kita dua insan 
yang tak pernah memahami
Diri kita yang berlainan alam
Tapi takdir kita bertemu
Dan ku tak akan lepaskan
Perasaan ini

Dan sayang mungkin kita
Tak harus kekal begini
Dan sayang kita harus
Menempuhi realiti
Realiti..Realiti..

Monday, 12 November 2012

|STUDY WEEK|

Next entry..
18 haribuln ni aku nk final..so,kira2 dgn jari,adala tinggal lebih kurg brapa hari lagi..
so,dah nama pon study week,dh confirm la kna study.
Habis ja final aku,jejak ja kaki keluaq dewan exam,so habis la SEMESTER 3 aku nanti.Vruummm..!!
Naek bas balik kampung..
so dlm study week ni,belunggok la subjek yg nk kena study.So,pusing2 la sampai pening.. (@__@'')



 Tapi dlm masa yg sama,mngadap jugak la laptop..tgok Fb..haha!




|SIMPLY CAR|

Next entry,..
Ni kereta kawan aku a.k.a budak rumah aku.
Marka(Bf) dia pnjmkn..so pnjam la sat kn alang2 dh nk abeh sem ni..hehe.
Act,ni first day dia bawak kami budak2 rumah dia naek kereta dia,konon nak p makan lps 2 balik nk study..
Abeh makan,masing2 dok kalut nak p jalan sat kat Proton City.Masuk lopak tanah merah la apa la..
padahal minggu ni dh start study week.Mggu dpn nak exam..Bila aku kata nak tangkp gambaq masuk Blog,tuan empunya pon berebut nk tgkap gambaq kereta dia jugak,nak boh dlm blog.Femes la marka dia..Hahaha! last2 aku yg boh dulu.haha!




  No plat dirahsiakan..

|MY BLOG'S SONG|

JUST YOU AND ME- ZEE AVI

You were sitting at the coffee table
Where you're reading Kierkegaard
Minutes later, you proceeded to say
Something that almost broke my heart

You said, "Darling, I am tired of livin' my routined life.
There's so much in the world that I'd like
To soak up with my eyes."
Well, baby I never did stop you from going out to explore
We can do it all together from the colds of the poles
To the tropics of Borneo

Ba da da ba da... 
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/z/zee_avi/just_you_and_me.html ]
Let's pack our bags
And lie on the easy stream
Feel the water on our backs
Where we can carry on dreamin'
Where we can finally
Be where we'd like to be
Darlin', just you and me

Just you and me... 

So Darlin', what do you say?
Does that sound like a plan to you?
We can build our own little world
Where no one can come through
We can live in huts made out of grass
We can greet father time as he walks pass
We can press feet into the dirt
A little mud, no, it wouldn't hurt

Ba da da ba da ba... 

Let's pack our bags
And lie on the easy stream
Feel the water on our backs
Where we can carry on dreamin'
Where we can finally
Be where we'd like to be
Darlin', just you and me

Just you and me...

|FAVOURITE THINGS-YUNA|


"Favourite Thing-Yuna"

It's in the way you drink your coffee
And how you have faith in me
And you love your cameras and you tell me that I'm good enough
Boy, you bobber up my heart.

And all the things that I used to be afraid of
Suddenly it all disappear

And you remain my most favourite thing
and everywhere I go you're here with me
and you remain my most favourite thing
and all the time I keep you near me

The way you look out of the window
And you stay because you know
It wasn't your intention but you can't help but to crash in
Like the way I've been waiting for.

And all the things that I used to be afraid of
Suddenly it all disappear
And you remain my most favourite thing
and everywhere I go you're here with me
and you remain my most favourite thing
and all the time I keep you near me

When I feel like the world has turned its back on me
when I feel all alone and I'm left with nobody
Oh, when people wanted me to be somebody else
But you love me completely.

And you remain my most favourite thing
and everywhere I go you're here with me
and you remain my most favourite thing
and all the time I keep you near me

And you remain my most favourite thing
and everywhere I go you're here with me
and you remain my most favourite thing
and all the time I keep you near me
and all the time I keep you near me

Sunday, 11 November 2012

|PLKN|

Next Entry..
Program Latihan Khidmat Negara!
Kem Kepimpinan Segari,Manjung,Perak
Siri 8,Kumpulan 1,2011
Kiri! kanan! kiri! kanan!
balik rumah,Hitam legam.
But,what the most important dlm kem ni,adalah APA TUJUANNYA.
bukan kata hitam ka apa ka..tp kat sini mngajaq kita untuk jadi lebih yakin diri,pandai bergaul,dan b'sikap 1Malaysia.So,xde la sampai jiran kita yang bangsa laen pon kita x kenal kan.. =D







 Dan macam mana nak pegang M16. PPPHHEENNGGG!!!